Fundacja Word of Life Fellowship / International

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Word of Life Fellowship / International z siedzibą w Zgierzu przy ul. Łanowa 24/26 (dalej WOL Polska), właściciel strony internetowej wordoflife.pl

Skąd mamy Twoje dane? Jakie dane przechowujemy?

Twoje dane osobowe otrzymaliśmy od Ciebie następującymi kanałami komunikacyjnymi:

rozmowa telefoniczna poprzez naszą infolinię (669 752 892)

  • numer telefonu
  • imię i nazwisko [jeśli podałeś je w trakcie rozmowy, z prośbą o dalszy kontakt, bądź wysyłkę materiałów]
  • adres stacjonarny [jeśli poprosiłeś o wysyłkę materiałów]
  • adres email [jeśli w trakcie rozmowy poprosiłeś o wysłanie dodatkowych informacji odnośnie tego czego dotyczyła rozmowa]
  • wiadomość email(na adres wolpolska@gmail.com)
    • adres email
    • imię i nazwisko [jeśli zapisałeś je w ustawieniach swojego programu pocztowego]
    • adres stacjonarny [jeśli poprosiłeś o wysyłkę materiałów]
  • komunikator internetowy Messenger (jeśli kontaktowałeś się w sprawie organizowanych przez nas konkursów i/lub wysyłki naszych materiałów, i podałeś nam adres email w celu dalszego kontaktu)
    • adres email
  • wyciąg bankowy (jeśli dokonałeś darowizny na rzecz naszej fundacji przy pomocy tradycyjnego przelewu lub dokonałeś wpłaty na jedno z naszych wydarzeń)
    • imię i nazwisko
    • adres stacjonarny

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do:

  • ponownego kontaktuz Tobą, jeśli poprosiłeś o dodatkowe informacje, odpowiedź na pytanie, regularne wsparcie duszpasterskie, itp.
  • wysyłki materiałów, o które poprosiłeś
  • informowaniacię o naszych działaniach (jeśli wyraziłeś na to zgodę)

 

Posiadane dane przechowujemy dla celów archiwizacyjnych oraz zapewnienia rozliczalności (zgodnie z obowiązkami, jakie nakładają na nas przepisy prawa).

Zapisujemy również dane w plikach cookies oraz gromadzimy dane ze strony www – wyłącznie dla celów statystycznych. (Aby dowiedzieć się więcej, jak działają pliki cookies [„ciasteczka”], polecamy artykuł: http://wszystkoociasteczkach.pl/po-co-sa-ciasteczka)

Jakie masz uprawnienia w zakresie przetwarzania Twoich danych osobowych?

Fundacja WOL-Polska gwarantuje spełnienie wszystkich Twoich praw w szczególności wynikających z rozporządzenia o ochronie danych osobowych:

prawo dostępu do danych

prawo do sprostowania danych

prawo do przeniesienia danych

prawo do usunięcia danych

prawo do ograniczenia ich przetwarzania

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych możesz wycofać w dowolnym momencie. W każdej chwili możesz również zmienić swoje dane.

Kto ma dostęp do Twoich danych osobowych?

Twoje dane osobowe są udostępnione naszym pracownikom, którzy są uprawnieni do kontaktu z korzystającymi z naszych zasobów on-line, a także podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną (w szczególności zapewniającym usługi płatnicze oraz transportowe, aby przesyłka mogła do Ciebie dotrzeć).

Możemy przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym na ich żądanie.

Nie przekazujemy Twoich danych do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Nie przetwarzamy Twoich danych osobowych automatycznie (w tym poprzez profilowanie) w sposób wpływający na Twoje prawa.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Dane przechowujemy tak długo, jak to konieczne, by w pełni wyjść naprzeciw potrzebie, która skłoniła cię do kontaktu z nami (pytanie do duszpasterza, prośba o wysyłkę materiałów, udział w konkursie, itp.).

Zgodnie z prawem, maksymalny czas przechowywania Twoich danych osobowych wynosi 10 lat.

Jeśli wyraziłeś zgodę na informowanie Cię o naszych działaniach, będziemy to robić do momentu anulowania przez Ciebie tej zgody.

W celu udowodnienia przestrzegania przepisów dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz w celach podatkowych i rachunkowych będziemy przechowywać dane przez okres, w którym jesteśmy zobowiązani do zachowania dokumentów i danych zawierających udokumentowane spełnianie wymagań prawnych i umożliwienie kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

Jak możesz się z nami skontaktować w celu zarządzania Twoimi danymi?

Możesz w każdej chwili napisać do nas adres email: wolpolska@gmail.com

Jeśli otrzymujesz od nas newsletter (wysyłany za pomocą programu MailChimp), możesz anulować subskrypcję lub zmienić jej ustawienia, klikając w link w stopce wiadomości.